WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, March 5, 2013

InbReeDing ProgRam..pro dan KOntra..

salam semua..
peja baru je balik dari kampung..uruskan ternakan..sekarang untuk serama peja hanya fokus kepada 2 line utama saja..induk yang mahu bertelur dibiarkan bertelur..
induk yang tengah bawak anak teruskan bawak anak sampai anak besar..kadang2 sampai anak tak besar pun induk dah bertelur semula..

sebabnya vitamin lebih yang ayah peja bagi..induk dan pejatan peja kire lepas bebas terus..bertelur atas tanah..

peratus tetas 3 kali ganda lagi tinggi berbanding kurung sepasang2..

dan tahun nie peja buat balim inbreeding program..

pro :
anak ayam akan lebih kecil

kontra :
kena banyak penjagaan