WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, April 10, 2013

Ayam Israel @ Ayam Gajah

 salam semua..
peja mendapat soalan daripada penternak yang baru hendak berkecimpung dalam penternakan ayam kampung..beliau ingin mendapatkan benih ayam sabung untuk dikacukkan dengan ibu ayam kampung bagi menghasilkan ayam kampung yang lebih produktif..

disebabkan itu, peja memberi cadangan agar beliau menggunakan ayam gajah seperti dalam gambar sebagai pembaka di reban beliau..

sifat ayam gajah yang aktif membiak berbanding ayam sabung telah peja cadangkan pada beliau..bukan apa..

buat apa nak beli ayam sabung mahal2 kalau untuk membiak baka ayam kampung sahaja kan..

bagi kengkawan yang ingin berbuat demikian, bolehlah mendapatkan stok ayam gajah ni di kedai pets brhampiran..
Taip di sini untuk bahagian paparan ringkas.
Selanjutnya taip di sini untuk paparan penuh.