WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, August 21, 2013

BestnYa Mandi Di Waktu Panas..

 salam semua..
kali ini peja nak berkongsi sedikit hasil kajian ringkas yang tak ada dokumentasi nyer..hahaha..

peja membuat perbandingan di antara ayam yang dimandikan setiap hari dan ayam yang tidak dimandikan dari segi kesihatan dan juga perkambangan isi ayam..peja membuat kajian selama 2 bulan dan pembolehubah yang dimalarkan adalah makanan dan kedua2 ayam dikurung di dalam serkap..

hasilnya ayam yang dimandikan..bukannya dibasuh.. menunjukkan peningkatan berat yang lebih cepat..timbangan dilakukan semasa ayam benar2 kering..

malas la nak tulis banyak..busy ke kelas...

moral of the story..rajinkan diri mandikan ayam anda..kalao malas lempar je dalam kolam..