WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Saturday, September 28, 2013

Ayam BAIk, Ayam Serama VS Bonsai..

 salam semua..
entri kali ini peja melalut cikit..
masih berkisar tentang hobi kita yang sama..
kita bela ayam eksotik nie..
kira eksotik la ayam serama dan ayam siam nie...
sebab kita tak pentingkan kuantiti tapi kualliti..sama la dengan bonsai..
memang lama untuk hasilkannya tapi kualiti tetap mau jaga la..
ayam pun sama..banyak pon kalau tak guna buat apa..
ayam serama ke ayam siam ker..
mula2 boleh la kata saja bela untuk suka2..
tapi nak yang ikut spec berlaga juga..
hahaha..
kalau tanya peja memang peja dah masak dengan perangai gini..
macam bonsai juga...memang lama untuk hasilkannya tapi kalau nak beli yang dah siap macam nie...
rasanya payah juga nak dapat..
 peja tak guna sebarang mesin atau pisau untuk buat lubang kat batang pokok tapi peja dapatkan khidmat makhluk Allah yang sangat bekerjasama dan tidak dengki antara satu sama lain..kengkadang buat persatuan untuk melindungi ahli walhal...bila kita dah kuat tinggalkan ahli lain..elok ke macam tu..
kengkadang pepatah 'barang saya duit awak' wajar diguna bila berhadapan dengan orang yang tak faham bahasa..tapi kalau guna pepatah tak dapat kena terus terang je la..
masa, kesabarang dan percaya orang lain kena ada..sebab bila kita kena tipu akan ada orang lain yang percaya akan kita..yang penting kita jangan cantas orang lain..