WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, September 26, 2012

Anakku Bukan Anakkau..

salam semua.. seronok bila masih lagi dapat meneruskan hobi ni walau sudah bekerja..sesibuk mana pun peja.. kecuali kursus yang kena bermalam laa..peja akan pergi juga jenguk anak2 yang di reban tuu.. dari segi makanan memang jenuh la..ramai yang tukang bagi makan..cuma peja akan pergi check la kot2 tak sihat ke ape ker..demam selesema ker.. ayam serama nie memang bermasalah la kalau tetas tak seragam..nak bela dalam mentol..kalau sekali tetas 200 ekor berbaloi la... nie peja nak share jer la dengan kengkawan..bukan nak mengajar tau walau memang kerja peja mengajar.. sebab yang otai2 di luar sana lagi arif..dan banyak produk yang memang membanggakan.. kalau situasi yang anak serama tetas pada hari yang berlainan dan anda malas nak letak dalam kotak bermentol.. senang jer.. tak tahu konform jadi ke tak tapi peja selalu je wat..lalala - letak anak serama baru tetas bawah perut ibu lain yang ada anak pada waktu malam dan pastikan anak serama yang baru diletak tidak keluar dah dari bawah perut ibu tumpang sampai pagi esok.. - sembur perfume atau basahkan badan anak serama yang lama dan yang baru dan letak dalam reban..yang nie boleh buat pada waktu tengah hari.. - dan cara paling cepat dan mudah..letak jer anak ayam serama dengan pengasuh..anak ayam lain pun boleh digunakan..macam peja letak je ngan anak ayam sabung..