WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, November 27, 2013

induk Gegar..

salam semua..
sehari dua nie hujan turun dengan lebat juga..kawasan reban lecak..
jadi peja terpaksa menghadkan pergerakan ayam-ayam peja ke tempat lain..
ayam lain dilarang sama sekali..
cuti ini banyak anak serama yang menetas..jadi peja menggabungkan anak-anak serama ini di bawah ibu tumpang yang terpilih..
anak ayam betina ini peja dah lepas dalam reban penggemuk untuk proses penggemukan..jadi ayam akan mudah gemuk untuk dibiakkan..orang kata kalau ayam body pendek payah untuk mengeluarkan telur..
peja akui tetapi kaedah reban lepas menunjukkan penyelesaian kepada masalah ini..
sebenarnya ayam anda tidak boleh dibiarkan mengawan terlalu muda..