WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Friday, February 26, 2010

hai..catatan terbaru..kini..aku

telah ditugaskan mengajar di salah sebuah sekolah di Jerteh..

sebuah sekolah yang di tepi nya dikelilingi sawah padi yang menghijau dan suasana kampong yang hening...aku takleh la bagitahu sekolah sebab takut jadik kontroversi plak..tu yang tak mengupdate blog selalu tu...
huhu..budak2 kat sini ok jugak sebab tak ramai yang kurang ajar tapi aku menganggap  its ok jer..

tapi ada gaks yang nak perhatian lebih..aku dianggap as cikgu yang tak garang sangat la..huhu..puji diri sendiri...ye laer..buat ape nak garang2..sekarang nie zaman diplomasi..huhu..tapi start gak ushar KOT ADER anak murid yang ada bela ayam..klao berkenan leh ejas..huuhu..

stakat nie aku mula seronok kat sekolah.. cikgu dan warga sekolah..sangat memahami..
setakat nie rezeki aku agak murah..ada jer orang datang beli ayam..walau pon mereka pada awalnyer..kurang yakin biler aku kater aku still belajar..mase kol la..aku cakap jer...kalau abang nak tengok ayam kat umah saya cam kat ladang takdelah..saya juz bela untuk hobi jer..lagian selalu orang amik..dan diorang leh pilih yang ner nak..cumer sekarang saya kurang ader kat umah sebab sibuk..petang pon g sekolah..

tapi induk2 ayam saya masih mengerti..mereka menjaga anak2 sebaik mungkin..sampai ade ibu serama tu anak die kecik lagi dah siap mengeraM dan tetaskan anak tapi die tak halau pon anak yang pertama..anak sisik buruk batch pertama pure ngan ibu sitam tetas dah..anak sumer kaki bulu..bes tengok..kecik2 lagi dah stat bergaduh..nanti erk..aku update gambor diorang..ni aku nak pesan jer sebab kemarau tahun nie agak teruk..so, ternakan jangan biar merata..