WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, August 31, 2011

Salam LebAran Dan MErdeka ke-54

masih tidak terlalu lama untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan juga SelaMat Hari Merdeka ke -54 kepada seluruh pengunjung blog peja khususnya dan kepada seluruh masyarakat dunia amnya..
kesibukan melayan tetamu yang tidak putus-putus sejak raya pertama lagi membantutkan niat peja untuk mengupdate blog peja nie..
kawan-kawan yang tidak henti-henti datang mengakibatkan banyak jugak perkup yang kosong..tapi raya nie lebih bermakna kerana peja telah menjadi seorang yang berkerjaya..boleh la bagi anak-anak yang datang tu duit raya..
biler balik rumah aja..melihat wajah2 si sunti yang mula mengendeng bapak membuatkan hati ini gembira..peja sudah melihat tarnsformasi yang berlaku di mana pattern ayam siam peja mula menampakkan ciri2 asal..maknanya ciri2 baka asal mula kelihatan..tapi anak-anak ayam ini telah mempunyai saiz yang 2 kali ganda daripada ibu mereka sendiri..
ni la penangan sisik buruk..
benih rinting pula baru 3 bulan  tapi peja hold dulu bagi sapa yang nak sebab peja kene tengok dulu benih nie menjadi ke tak..kalau tak peja dulu akan mengabisinya..takut ayam tak berlaga darah jer...
ayam serama pula, kat reban peja anak tinggal 3 ekor lagi..mungkin hujung tahun nie baru peja boleh proses lagi sebab time tu peja cuti lama lagi..alaaa..dalam 2 bulan lebih je lagi..huhu..

sekian saja sebab peja nak g beraya umah kengkawan plak niee..