WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Sunday, January 8, 2012

baUk asEEL.. tugasan MEmbataskan Hobii..ASSALAMUALAIKUM..
kengkawan..peja mohon maaf sesangat sebab peja memang tak sempat nak update blog niee..bukan aper..tugasan di awal tahun memang membantutkan niat untuk mengupdate blog niee..tapi jangan risau..

peja tetap berusaha untuk mencari topik baru untuk diperkatakan..topik malam nie ialah cara mengelakkan anak ayam anda terkena selsema..memang ini merupakan satu masalah yang memang boleh dielakkan jika kita mengambil langkah awal kerana selsema bukan saja merencatkan pertumbuhan ayam anda tetapi juga akan membawa maut ditambah dengan sikap sambil lewa kita sendiri..

baiklah..langkah yang peja buat untuk anak ayam especially anak ayam serama atau ayam laga ialah:

- anak yang sebelum berumur sebulan tidak dilepaskan untuk bermain pasir sebaliknya hanya dibenarkan berada di dalam reban dan diletakkan pasir pantai or pasir sungai..

- letakkan vitamin di dalam air minuman untk meningkatkan daya tahan terhadap penyakit..

- AWAS..Jaga makanan ayam anda..jangan biarkan makanan terbiar untuk tempoh yang lama..kalau dah ada makanan lebih tu bagi la kat ayam lain..

- last sekali..buang najis yang terkumpul..jangan tambah pasir jer..pasir lama tu buang dulu..itu baja terbaik yang MENJIMATKAN..

ok..peja kene sambung buat kerja dulu...