WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Sunday, June 10, 2012

PerGinYa Suatu KehilaNgan..ibu Kurik..

salam..2 minggu kan bercuti..ni baru sampai ke tempat kerja.. sedih gaks selepas sebulan lebih menanggung derita.. tapi kena la pasrah membiarkan ianya pergi dengan tenang..ada juga yang nak tolong ubatkan..tapi peja raser biarla si kurik pergi sebagai haiwan yang berjasa.. lama tau peja bela kurik nie..dan banyak sejarahnya dan masa peja nak beli dulu dengan peja yang masih lagi student..memang la rasa sayang sangat kat kurik nie..ibu reban nie..nasib baik la ada ditinggalkan pelapis untuk peja meneruskan perjuangan.. biler die takder memang raser dah putus asa nak bela ayam laga..cewaaahh.. memang la ada lagi ibu bauk, ibu kaki putih, bakas, rinting dan pama yang peja boleh harap la anak2 mereka nie..yang takleh harap peja jer..tak sempat besar dan berkokok terus bagi kat sesapa yang nak..kalau tak lulus kategori upacara terhormat akan dilakukan..semelih untuk dijadikan santapan..huhu dah peja pon duk kat tempat yang terhad kan..reban lak ala2 setinggan jer.. biler dah takder kurik nie baru la peja stat bagi anak tine die ni ngeram..huhu.. dah ada ibu biar la ibu yang bertelur lu kan.. ni gambar die masa dah nazak dah..peja tak amik video masa nak mati sebab sedih time tuu..feeling habis laa..tapi memang panjang la umur ayam nie..mati sebab sakit tua.. buat masa sekarang hanya tinggal sekor je anak muda umah peja..yang len tu masih anak kecil lagi..kalau member nak datang pon mungkin takder stok..tunggu la rayer nanti ekk..untuk penggal kedua nie peja guna bapak ijau kambu..sisik tegak..ayam gusi tapi tikam taji asal..tengok la anak2 die nanti..