WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Monday, August 13, 2012

aYAM seraMa pERLU mAIN pASIR.??.

SALAM SEMUA..
emm..kengkawan..sori kalau peja dah lame jugak tak menulis..peja menulis ikut masa dan juga mood yang ada..dan apa yang peja tulis hanyalah berdasarkan pengalaman yang peja lalui hasil dari pembelajaran dengan sifu2 terdahulu..
jadi biler ada yang menginginkan kesahihannya, anda perlu mencubanya sendiri..haha..dan peja tulis hanyalah sebagai perkongsian..kalau anda ada info yang lebih baik..silakan ajar saya ya..
 oke..kali ni peja ingin berkongsi sedikit info mengenai ayam serama..seringkali anda melihat amat mudah untuk menjaga ayam serama..memang mudah kalau kena caranya..
sekali sekala anda juga perlu menenangkan ayam anda dengan membiarkan ayam anda bermain pasir atau rumput..dua tempat yang berbeza tetapi fungsinya tetap sama..
pasir berfungsi untuk :
- menghilangkan hama pada ayam.
- mengurangkan stress ayam.
- mengurangkan risiko krem..
- menggalakan pertumbuhan.
- n the most important things is pasir merupakan agen penghadaman yang baik..
oke..
itu saja..
daa...