WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, November 28, 2012

MakAn Di Waktu Petang..

salam semua..

sememangnya makan malam penting untuk kesihatan kita..

makan malam merupakan satu paltform untuk menambahkan metabolisme tubuh agar berupaya membina  otot semasa kita tidur..

jadi peja akan bagi ternakan peja makan pada lewat petang supaya mudah untuk berehat tanpa rasa lapar pada waktu malam..

cukup mudah..

cukup dengan lemparan ringan jagung or dedak kering sebelum ternakan anda tidur..kalau lembu dan kambing peja pon cukup dengan sebesen dedak untuk mengumpan mereka masuk kandang..

macam kalao pagi peja bagi makan lambat sikit..

takda la kisah sangat sebab mereka dah makan petang semalam..huuh