WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Saturday, April 20, 2013

Pembaka Serama...Banyak INduk Belum tentu Banyak Anak

salam semua.. adoyaiii...soie kepada peminat seni serama...nampak gaya pembiak ayam serama banyak yang frust nampak especially yang banyak berhabis untuk mendapatkan baka yang hebat.. tak kurang juga ada yang bukan setakat tertipu secara terhormat dengan breeder yang kureng jujur.. mana taknya.,..awak beli dengan broker..masa beli nak ayam baka rekod di bon...masa beli anak nak sebab save bajet kononnya..yang display ayam yang memang rekod la tapi anak yang dibeli tu bukan anak kepada ayam yang menang tu.. memang la bila besar tak jadi macam tu.. beli plak dengan player..memang la die beli ayam yang ada rekod sebab nak menang kat bon.. dan selagi tak meluruh memang takde masa la nak buat anak ..so, fikir2kan..