WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, July 28, 2009

IBU AYAM SERAMA SAYA


NI SUMER ANTARA ibu yang tengah rest sementara tunggu turn nak masuk reban..

tapi yang kesiannya ada yang xsempat nak masuk reban dah tertelur dalam ruang menunggu nie..cian pon ader tapi limit dalam reban perturun hanyalah 3 ekor iaitu 1 bapak dan 2 induk..jadi induk yang rest dan juga ibu muda nie kejenye mengumpat sambil makan banyak2 sajer..sebab terlebih makan 2 yang sampai bertelur 2..jadi bagi mengelakkan telur kosong saya pon letak la bapak muda yang gagah perkasa nie..diorang pon kenduri sakan la dengan induk yang comel2 nie.tapi 2 pon xsempat gak sebab terlalu banyak ibu..jadi ada gak la yang gersang..hu3..


jadi saper nak leh helo saya k..rega berpatutan..ibu konform bertelur..sumer warna ader