WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Thursday, September 16, 2010

terfikirKAh Kiter..

selamat hari raya terlebih dahulu..
sorie bangat sebab tak update lamer blog..mungkin korang ingat peja ketandusan idea untuk berblog..idea ada tapi selepas ada yang SMS mengatakan peja memandai dalam bidang penternakan ayam serama dan ayam sabung ini..rase cam malas dah untuk berkongsi idea..
tapi adakah dengan sekadar kritikan kiter terus nak buang segala kenangan dan kemanisan berblogger selama ini..

so, bagi yang tahu mereka lagi pandai..silakan tunjuk kepandaian di jalan yang betul dan bermanfaat kalau bagi bukan untuk orang lain pon bagi diri anda pon jadi laa..
sebenarnya faktor utama adalah pc peja ni rosak..sampai selepas raya pon tak hidup2 lagi..hahaha..

actually, masa rayer tahun nie raser lebih meriah dari tahun lepas..bukan aper..ramai customer yang balik kampung datang bertandang ke reban buruk peja nie..rupanya ramai jugak yang berminat dengan ayam sabung nie..yamg berumur atau remaja belia sibuk cari ayam siap untuk main lepas raya nie..tapi barang tak cukup laa...kalau nak anak2 remaja tu ada la sekor dua lagi..sebenarnya ayam cepat besar kalau kiter lepas..tapi kat rumah peja kalau lepas lagi menyebabkan kematian yang banyak berbanding kurung..yeler..takder kawasan..

tapi bagi mereka yang ada kawasan tu manfaatlah sebaik mungkin..cuma..jangan biarkan ayam anda berkubang dalam najis mereka sendiri..ayam banyak memang senang nak bikin..tapi kalau tak reti nak handle najis yang banyak secara konsisten tu yang masalahnya..jangan tunggu sampai reban kiter busuk sebab najis ayam..tak guna letak EM segelen pon kalau dah najis tu sendiri kiter tak buang..

untuk makluman semua..anak ayam serama setakat nie sikit sangat..sebab permintaan terlalu tinggi..jadi, peja kene kurangkan penjualan kerana nak bagi ayam membiak dulu..kalau nak ayam muda ada beberapa ekor lagi untuk diletgo..

di kesempatan ini juga peja nak mintak maap berbanyak andai kata ada kata2 yang mengguris sesetengah pihak..kita manusia biasa dan peja jenis epy go lucky..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...