WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, August 17, 2010

baka lame Kuar seMUla..

Selamat berpuasa..penat memang penat kan..yeler..tapi ni kan ibadat..takleh mengeluh..pagi tadi sampai tengah hari kelas..balik jer terus analisa data.. 2.30 petang g jumpa lecturer tesis..banyak gak kene komen..huhuh..terimas cik..minggu depan dah kena bentang..banyak lagi tak siap..heehhe..
anyway..balik umah dalam 3.3o petang..nak bagi ayam makan mata lak tak mengizinkan..tido sampai asar..semayang terus..tak baik kan lengahkan solat..
terus turun reban..lempar nasi dulu bagi mengelakkan rusuhan anak2..biler dah reda baru turun bancuh dedak..lempar kepada yang kat luar dulu..pastu anak2 yang baru tetas dibancuh makanan khas..takleh bagi lagi makanan biasa takut cirit birit..
terpandang la adegan yang perlu dilihat..rakaman penuh peja rakam ngan hphone jer..nak tengok kena datang umah laa..orang kata mainan spesies pama..tapi dah berapa layer nie..biasa la kalau dah genetik tu akan keluar balik..peja juz tak berkenan tulang nya coceng sikit..cutting belalang..yang betine dah habis kena borong..tinggal yang jantan nie sekor jer lagi trip ari tu..hari nie ada tetas lagi area 15 ekor..so sape yang nak borong tu leh la datang umah..ayam dijamin bebas dari penyakit..tapi kalau balik letak n kurung sekali ngan ayam yang dah nak maut or sparing ngan ayam yang seduan memang la berjangkit boh..huhuhu..
ni la pattern ayam ganu asal..dulu kan minat pattern ganu asal..