WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Thursday, May 10, 2012

Hilangkan sTress Gila NgeraM...

salam semua.. peja nak berkongsi sikit pada kengkawan..ada tak induk serama anda yang giler ngeram..telur takda pun tak lari juga...sampai kurus kering tak makan kerana tunggu telur tak menetas2..mane nak menetasnya kalau yang dieram tu bola pingpong atau guli kan..tu dah kira menyeksa jugak tu..bukan kata laga ayam je menyeksa binatang...biarkan ibu ayam ngeram lebih masa pun berdosa juga walau kita kata ibu ayam tu ibu mesin.. bagi ibu yang bertelur lembik..mereka juga akan mengeram dan peja akan bagi telur ayam lain untuk dieramkan..telur ayam siam pun takpe asalkan padan dengan nya..at least kita akan memberi mereka anak angkat nanti kan..mungkin biler sudah mengeram nie...struktur telur mereka bakal pulih kerana telur pramatang menyebabkan risiko telur lembik.. dan cuba gemukkan ayam anda semula sebelum diberi kepada pejantan..itu yang penting..