WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Sunday, May 6, 2012

MERpaTI NeN PEjA

assalamualaikum dan selamat sejahtera.. dah semminggu tak update.. minggu lepas balik kampung tengok ternakan..mereka mula membiak tapi sebab peja pun takda menyebabkan mereka kena la survive untuk hidup.. tapi nohal..asal mereka membiak dah la.. kali ini peja nak berkongsi citer mengenai perkembangan hobi baru peja..iaitu merpati..nampak gaya memang peja agak ketinggalan la nak biakkan banyak baka tapi nak uat camner..slow2 la katakan..namun begitu, peja bangga juga sebab beli yang dah jadi induk..hebat2 lak tu..mereka tak habis ngeram terus sibuk nak betelur semula.. maknanya peja cepat la dapat anak2 baru.. warna plak keluar macam2..tu yang jadi best tu..