WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Monday, June 20, 2011

LagAK Si Kurik 042..

peja dah cube jinakkan ayam nie..ayam lain yang sama dijinakkan sekali dengan kurik ni pon dah jinak dah..yang nie adik sikit pada kurik 041..memang nampak sama sebab ibunya yang sama..bapak pon sama..yang 041 dah ada orang amik..memang kalau nak kurung ayam yang liar kita takleh kurung dalam reban besar..lagi la ayam tu takut..


sebab tu la terkukur untuk denak orang tak letak dalam reban..sebab boleh selalu dipegang dan dibelai..

paling penting jangan selalu sergah ayam kita atau main ayam yang tengah nak tumbuh bulu..sebab time nie ayam kita tengah sakit sebab bulu tengah tumbuh..kalau nak ajar pegang pon kene perlahan2.

time raya ni balik lagi..tak lama dah jgak..3 bulan lagi rasenya..hahaha..