WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Sunday, December 1, 2013

tip elakkan ayam serama bergaya awal..

salam semua..
keghairahan melihat ayam serama yang galak terlalu awal menyebabkan ramai penternak mengurung ayam mereka secara berasingan..
tanpa disedari ayam ini terdedah kepada risiko lari chasis, ekor bengkok dan kaki kendur..
maka, bagi mengelakkan hal ini dari terus merugikan anda untuk membuat pembedahan kepada ayam anda..
peja membuat satu kaedah iaitu mengurung anak ayam anda secara berkumpulan..
dengan cara ini, ayam akan lambat galak dan lambat untuk bergaya..setelah ayam telah matang barulah diasingkan mengikut jantina..