WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Sunday, June 21, 2009

< : CaRA pEMELIHARAAN ayam SeraMa muDA


ayam yang dibela dengan cara ini lebih mudah diurus..


kalau letak seko ayam lagi cepat chasis lari..
hari ini barulah berpeluang untuk mengupdate blog saya nie..

bizi la cuti nie ditambah lagi ngan pc yang rosak..

saya nak tanya anda, camner anda bela ayam serama

sebelum anda pilih untuk pertandingan atau untuk dibiakkan..

kalau macam saya, saya hanya anak yang benar2 bergaya akan diasingkan tapi tak letak sekor2 bagi mengelakkan chasis lari kerana anak ayam sentiasa mendada sepanjang masa..

jadi bagi anda yang ingin mengurangkan kejadian yang tidak dingini ini, saya mencadangkan anda meletakkan ayam anda dalam tempat yang lebih luas atau secara banyak agar ayam tidak terlalu galak...

bile ayam dah masuk muda baru diasingkan..


pattern ayam camnie lagi cepat nak rosak badan die..ibu cutting pendek xberape sesuai untuk dibuat induk