WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, June 30, 2009

< : hiBRId mODEN..

HASIL PENYELIDIKAN DAN KAJIAN digabungjalinkan ke dalam pembiakan ayam sabung saya selama 2 tahun kebelakangan ini, yang sebelum ini saya hanya menjaga keaslian bloodline ayam2 jagoan saya...maksudnya kalo ayam ujung kne dipasangkan dengan ayam ujung juga manakala bagi ayam batang kaki atau ayam pukul kene dibiakkan dengan ayam

dari baka ayam pukul jgak..bagi generasi kedua..generasi pertama telah habis terjual...generasi kedua ini telah mula diberi latihan bagi melihat keberkesanan dan juga hasil yang diperolehi..

ayam yang dihasilkan tidak terlalu besar tetapi mempunyai tknik yang sedikit variasi berbanding ayam batang kaki model dulu..tetapi ini hanyalah peringkat percubaan dan bayak lagi yang saya kene belajar melalui praktikal dan juga dari otai lama..


kacukan ibu taji asal dan pejantan batang kaki..( baka anak merak vs bangkok ori )


ibu batang kaki vs ayam taji asal ( baka ganu asal vs cina kuantan )