WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Thursday, October 27, 2011

makin BUta MAkin Berbisa..line sisik Buruk..


salam penternakan..erm..petang nie baru sampai ke tempat penetapan peja..banyak betol persinggahan..
pegi amik orangla..ape la..dan esok tetibe dapat tahu kene ganti orang lak untuk taklimat..
ape2 laa...
huhu/..ini merupakan kurik gedik yang telah maut sebelum berjuang ke medan perang..mati pun sebab yang memang tak terjangka dan setelah dua kali kejadian yang berlaku..peja terfikir..nie ke penangan benih sisik buruk??kalau nak kata kebetulan..dah 2 kali berlaku pada tuan yang sama dan 2 kali berlaku pada tuan yang berbeza..dan pernah juga berlaku kat sisik buruk sendiri..

tol ke benih ni hanya akan berlawan jika berebut betina..
kes pertama..ara ekor beruk sebelum ni..masa nak selection untuk pergi basuh..tak nak lawan gu..erghh..kene ktuk sakan..balik lepas ngan ibu..kejadian ni umah tuan basuh la..esoknya terus kene bantai bapak batang kaki yang menang 4 kali..ara ni bantai ujung asal bapak batang kaki tu sampai muntah darah..sempat diselamatkan..lepas tu basuh untuk main ujung sebab jogho kata ayam ni kene main ujung asal..tapi biler dah siap basuh..bawak pergi bon,.joki tak tahan kene bakar, terus main balut..air pertama dan kedua gu kene buah patah berkiok terbang kembon tapi biler letak lawan balik..masuk 4 kali gu lompat kembon..jogho dah kata ayam kita kene kalah ari ni..
betol kata jogho,,masuk air 4 ayam habis gandar tapi tak lari..keputusan kalah angkat..nak buat camner..joki tak tahan kene bakar pun takleh jugak..sebabnya ayam kita basuh untuk main ujung tapi last main balut..ayam lembut..terima aja kekalahan ini wahai joki..

tak puas hati, amik kurik gedik untuk dibasuh..kurik tengah gerok dalam tekak..bersihkan gerok dan basuh..ayam jadi bacul taknak lawan gu..tukang basuh bengang..lepas dengan betina..di luar reban ada bapak tua ujung 2 inci menunggu..tukang basuh tinggal masa pergi keje..si gedik ni bantai bapak tua..resultnya..dua2 mata kurik buta tapi bapak tua boleh mati..tukang basuh sembelih dan tinggalkan kaki untuk peja tengok..tapi peja tak tengok pun..ayah angkat peja yang tengok..

huhu..nak tergelak pun ada..dan produk baru..kurik balung ecer sisir keluar..ada bawat 3 keping berbalas..tapi tu bukan benih sisik buruk..benih kurik buta..bapak kurik anak ara buta dengan induk tok haji..dengar citer jogho nak basuh sendiri..tak tahulahh..peja skang pun tengah tengok benih rinting ni camner..ada anak muda 3 bulan yang baru peja kurung..