WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Thursday, October 15, 2009

gaya balik BON..lambat nyer nak menyulap..BILER LAGI NAK MASUK BON NIE???
si kubing saya nie bukan main galak lagi...maklum ler..

baru terkena kejutan budaya..bukan aper..sajer nak test markah..ayam nie anak lagi..sempadan remaja muda..romer winston..kacukan baka hussin dan tok uban..anda tahu tak bagaimana warna winston ini terjadi..ini kerana kacukan dua baka yang mempunyai dominan warna yang berlainan..

baka dominan merah VS baka dominan kuning..= rome nie..

ayam nie tak lari chasis sebab masa kecik die memang tak galak dan takda potensi..biler saya kurung banyak2 hingga dah boleh berkokok..barulah mula menunjjukkan gaya yang pelik..maser tu baru kiter tangkap dan mula asingkan dan diberi latihan intensif..tapi mesti ada yang tanyer, bis tu yang bergaya2 nak buat camner??

penyelesaian yang saya selalu buat la..anda kurung jer ngan betina yang berlambak kat umah anda..ayam yang dari darah elok dan kurang bergaya mungkin kerana struktur yang memang sesuai untuk dibuat pejantan tegar..