WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, October 7, 2009

rINTING kUBINg..


kiter tengok anak die ni plak..saya kacuk ngan bapak putih..

dah bertelur sekali..

romer memang gini..nak tahu nak kate rinting or kubing..
BAKA NI antara baka terbaru yang ada kat rumah saya..bakanya jenis ayam yang kalo kecik baik kiter bela je banyak2 sebab die jarang bergaya..bile ayam dah masuk muda baru kiter asingkan letak sekor2 bagi jantan..sebab bile dah masuk muda baru nak stat bergaya..

tapi kelebihannya ayam tak mudah lari chasis dan bodi pon kuat..saya dapat menambah rome ayam di dalam reban saya kepada rome winston dan juga kuning ceria..pada mulanya saya pon kurang yakin tapi setelah merasai sendiri barulah saya percaya pada kebolehan baka ini..makin tua makin menjadi..