WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Saturday, December 17, 2011

MenGeram LebiH Masa..assalamualaikum..
entry nie mengenai ibu ayam yang mengeram lebih masa..

kebiasaannya penternak mengabaikan ibu ayam yang mengeram bahkan secara tidak langsung membiarkan ibu ayam mengeram lebih dari tempoh biasa..

impaknya ayam akan jadi kurus, cepat berlaku kekejangan otot dan apatah lagi musim hujan nie induk ayam kesayangan anda mungkin strok dan fatal...

so, ni bukan saranan atau petua la..juz sebagai nasihat bagi yang tak tahu:

induk yang mengeram lebih masa nie eloklah diasingkan ke dalam reban lain dan digemukkan semula sebelum dilepas bersama pembaka..