WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, December 6, 2011

Rinting JUnior 030assalamualaikum..

snap nie diambil masa ayah peja sibuk buat reban bertelur yang sampai hari nie tak digunakan oleh induk2 ayam peja..ada aku kesah??peja rampas je telur mereka dan letak atas petak telur..kalau dah hari2 bertelur dan asyik kena letak kat tempat lain,..for sure la bosan kan..nak merajuk pon takleh sebab bukan kena rampas..cuma letak tempat lain je..paruh pun peja kerat untuk memastikan tiada telur yang dipatuk sampai pecah lagi..

memang kene disiplin laa masa tuan ada nieee..

induk ni masih dara lagi..peja ingat nak simpan untuk memurnikan reban peja nanti.kalao banyak yang romer putih kan lagi ceria hidup ini..

huhu..