WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Friday, December 11, 2009

perSEDIAaN aWAL bANjiR... <:


TUTUP LA KOLAM NIE..JANGAN LUPER WAT LUBANG UDARA..KALAU TAK ELOK2 NAK SELAMAT JADI TAK SELAMAT PULAK..

TINGGIKAN TEMPAT TENGGEK..KALAU TAK ADA YANG HANYUT LAGI KANG..
SALAM 1 MALAYSIA..OLEH SEBAB

air dah mula main2 bawah rumah..lagi pulak kalau dah malam air naik mahu tak hanyut ibu2 ayam serama aku yang memang duk bawah rumah..

sebelum ini letak selapis je batu bata dan letak la kayu tenggek..tapi bukan sumer tido atas..ada yang selesa tido je atas tanah..sejuk la konon..air kejap masuk kejap kering..

jngan nak amik risiko..amik batu bata dan lapik sampai 3 lapis..tambah kayu dan tinggikan sarang bertelur..so, leh tido ngan lene walau hujan lebat pon..