WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, May 11, 2010

hibrid..KAdang2 menjadi..

cakap senang..bela ayam 
melatih kite bersabar..tu kalau ayam yang kiter bela menjadi..tapi kalau Allah nak uji..ayam beli beribu..setakat nie takda lagi orang beli berjuta dalam rm malaysia..anak sekor pon tak jadi...gini la resmi penternak..cam saya laaa..nak maintain kualiti..kite kemain lagi budget tahunan..tak  sampai tahun baru dah siap setting untuk breed benih tahun baru..
bukan kecewa tapi ini sememangnya yang perlu dilalui..orang kater..bela ayam serama makan sikit..reban kecik..tak macam ayam laga ..8 bulan baru boleh adu.. tak baik semelih..kalau ada yang jual murah..ok la..nanti orng yang beli plaks..ayam tak baik..dengan ayam kampung pon lari..bukan gitu..kengkadang ayam laga kalau dari kecik sentiasa dibuli oleh ayam kampung pon boleh cuak..tapi tengok biler adu dengan ayam dari reban lain..die lwan kan..kalau kene pisahan..ayam kampung yang dulu sentiasa buli die kalah balik biler diadu semula setelah ayam tadi sebulu..
malas lak nak nulis..tulis pepanjang pastu internet lak poblem..kk


biodata si bujang..
kuning
baka tok uban sadur husin belah limbat..
body slim..