WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, June 22, 2010

paTTERn Baru..

memang kita suka kalau ayam serama kite jenis selam..
selam sampai tak nampak kepala..tapi kehendak pengadilan sekarang melalui analisis pertandingan yang peja tengok adalah ayam yang selalunya menambat hati juri adalah ayam yang bergaya dan bukannya yang selam semata2...bagi mereka yang baru berkecimpung pastinya akan marah jika ayam mereka selam tapi tetap kalah dengan ayam tarik..so, ajarlah ayam anda supaya aktif bergaya di atas meja..bukan peja kata ayam tak selam langsung tapi kalau selam pastu kibas2 sayap dan berjalan yang tu lagi power..fuhhh..
tapi tu terpulang pada diri individu..kalau dapat ayam jenis selam pun dah kira ok berbanding ayam cam bulldozer..huhuhuh