WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Friday, January 28, 2011

PeMbaKA 2011..Breed Baru OutPut GemPak..

Mula2 Korang tengok ayam nie mesti korang pon tak sudi nak nengok lelamer,,mALAH raser nak sepak pon ader kan..klau tak cayeer..tengk la bulunya..boleh buat penyapu habuk kan..hahahaha..tapi ayam nie peja pinjam tau..kenape dipinjam ayam yang gedabak nie..

sebabnyer..
- bapak yang besar amat sesuai untuk menenggek beberapa ekor induk yang matang sekaligus..termasuk bapak nie..ada 5 ekor pembaka tegar yang ada di reban peja..
- peja dah 3 tahun mengamalkan inbreeding program..dan hasilnya boleh dibanggakan...anak2 ayam yang bergaya dapat dihasilkan dan dari segi aksesori juga dapat dibaiki..
tapi satu jer..warna more nak jadi kelabu sebab baka kelabu nie baka asal..
- so, terpaksa lah bawak masuk line baru agar berlaku varieti baru..untuk pengetahuan semua..
anak2 ayam serama dari anak A hingga remaja habis dikebas orang..mostly yang amik ada mereka yang pernah amik ayam peja sebelum ini..
-takpela tak glamour as player pon asal orang tak marah kita kan as breeder..


 ini sebelum masuk salon..4 hari rawatan..termasuk urut dan juga proses tambah benih..yeler..peja yakin dengan benih die..die nie memang tak nak buat bertanding dah tapi biarlah sedap mata memandang kan..
haaa..lihatlah wajah terbaru nya...ARa DEBab..ala2 pernah masuk bon kan..pasni die nie bakal bertemankan induk2 yang ayu dan berpengalaman laa..moga2 keluar la warna yang funkie2 kan..