WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Sunday, September 18, 2011

Waktu Untuk PEnyebAran BAka..


selamat pagi..semoga rakan semua telah bangun untk menunaikan tanggungjawab pada negara, bangsa dan agama..
peja ada melihat suatu artikel yang menyatakan waktu yang sesuai untuk mengahwinkan ayam siam untuk menghasilkan anak ayam yang bermutu tinggi..tapi kita yang selalu berkejar ke sana sini, adakah ada waktu untuk kita memantau kegiatan intim ayam2 kita..peja selalu melihat ayam siam ini hanya kerap semasa waktu senja..kadang2 bapak ayam ini akan mengawan dengan 5 hingga sepuluh ekor induk..
tak tahu la yang maner yang lebih mujarab untuk benihnya..hanya ALLAh YAng MAHa MEngetahui..