WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Monday, May 11, 2009

INDUK SERAMA


Jika tugas tugas seorang ibu adalah bagi mendidik dan membesarkan anak-anak mereka agar teru membesar menjadi org yang berguna di masa depan, begitu juga yang diharapkan oleh penternak seluruh

dunia agar anak-anak ayam yang ditetaskan oleh ibu ayam mereka akan menjulang nama di bon atau tempat pertandingan atau sekurang-kurangnya dapat menjadi santapan mata di rumah bagi yang tidak suka bertanding.

oleh itu, pemilihan ibu yang baik adalah penting bagi penternak baru apatah lagi penternak yang sudah lama seperti saya ( tapi masih banyak yang tidak tahu )agar tidak sia-sia usaha kita menjaganya dengan penuh kasih sayang..

di sini saya ingin menunjukkan beberapa koleksi induk yang ada di reban saya dan akan bertambah tidak lama lagi..


baka tok uban


baka husin kijang


the latest induk..baka batang paip


baka tok uban vs limbat