WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Wednesday, May 13, 2009

^" jaLaK LenTeNG

alKisah tersebutlah kisah di suatu petang yang hening apabila

seperti biasa saya melawat ke rumah rakan saya untuk berborak pasal hobi kami iaitu ayam serama..dier mengadu pasal ayamnyer yang dibeli mahal2 tetapi anak yang dihasilkan tidak menjadi..dier kater kalao payah macam nie baik beli ayam yang siap terus, boleh g tanding jerk..

dalam hati saya diam jerk...sebagai penternak, kiter jangan terus buang barang yang kiter sayang, kalao kiter sayang haiwan 2, kiter kena bela dia elok2..macam manusia jgak..kalau ibu bapanya orang yang beriman, belum tentu anak-anaknya akan mengikut jejak langkah ibu bapa mereka..

kalao kali ini tidak keluar lagi hasil yang diingini, kita cube plak dengan induk yang lain pula.. saya pon diam jerk..ayam nie die beli rm 4oo seekor di Kota Bharu..time 2 maser anak lagi..dalam anak A gitu, geram punyer pasal, dier offer kat saya..pe lagi saya pon tanpa segan silu la amik walau kat rumah reban dah penuh..ne taknyer..ayam mendada, badan kecik,potongan tubuh lawa tambah ada gegar plak..cume aksesori je kureng cikit..tapi 2 sumer no hal..

hasilnyer saya boleh berbangga skang dengan si JaLak LenTeng ni..ia dah jadi teras ke 3 di rumah saya..bangga dengan 3 bini.malu- malu plak orang nak amik gambar nie.