WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276




Tuesday, January 26, 2010

mASE bErEHAt..

BILER DAH

selesai menunaikan tuntutan hariAn, makan dn minum dengan lahap laa..kebiasaannya kalau hari cuti, mereka tak payah la nak mengais sana sini mencari makanan..makanan akan tersedia melambak..mereka hanya bergaduh konon buat makanan tak cukup jer..pastu mula laa melingkar bawah umah atau cari tempat berteduh..

time tu tabur jagung pon buat tak endah jer..yela tembolok memasing dah segumpal dah..baru la nak ingat nak berkubang, mengisik bulu yang serabut..or cari tempat sesuai untuk bertelur..

sehari dua nie aku sibuk sikit..masa bagaikan tak cukup...tu sebab aku rase nak letgo sumer ikan laga aku dengan harga yang cukup murah..sape nak???

aku rase aku dah tak serasi dengan ikan laga nie..tapi dengan ikan gapi aku tengah breed pelbagai baka baru..sebabnya aku nyer ikan dah mula mewarnai institut tempat aku belajar..so, aku juz biak jer banyak2..

buat masa sekarang..ayam untuk dijual dah mula banyak..so, saper yang berminat leh datang terus ya..aku nak jual borong jer..tapi jantan jer la..betina tak ekk..