WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, September 15, 2009

Ara Slim..


ANGKAT KAKI SEBELAH..

ARA SLIM..


dari segi gaya mungkin ayam ini akan kalah dengan kebanyakan ayam yang selam tapi gayanya yang sentiasa berdiri tegak adalah pilihan saya untuk dijadikan pejantan utama di reban saya memandangkan

koleksi ayam slim mula menandingi ayam body epal di bon.. walaupon begitu,saya telah mengkacukkan bapak ara ini dengan induk tok uban yang banyak di rumah sya..kelebihan ayam ini adalah :

1... tubuh tulang halus dan ringan..
2...bulu nipis..kaki kuning..
3...yang penting gagah naik ibu..ciri bapak mithali..
4...sentiasa berdiri tegak..dan syap pacak..
5...anak2 nye cepat jadi..