WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Tuesday, September 29, 2009

Latihan Ayam LAga...hanya panduan..


sajer je sebagai hiasan..ayam nie selalu gak diberi latihan sebagai menghadapi lawan yang selalu datang untuk menceroboh kawasan reban saya..

terlebih dahulu saya ingin meminta maaf kalo ada yang merasakan saya hanyalah penggiat seni ayam laga yang obvoiusly menggalakkan perjudian malah penyeksaan terhadap binatang..tetapi saya memelihara ayam laga atau ayam sabung ni kerana ciri yang ada pada ayam tersebut yang menunjukkan


jangan terlalu ekstrem..belajar dengan yang pakar..salah buat merana ayam anda


pe2 hal, hanya yang terbaik sahaja yang akan menang di arena..


kegagahan dan juga simbol yang ada persamaan dengan bangsa saya sendiri dan yang lebih khusus lagi sebagai trademark keturunan saya..saya tidak diperturunkan ilmu ayam laga ecara langsung tapi naluri penternak yang ada menyebabkan saya menahan malu untuk belajar tentang ayam eksotik ini..

ini adalah penjelasan dan terpulang kepada individu yang memebaca nukilan ini la..kalao kiter nak ikut sume cakap orang, jawabnye nak mati pon bergaduh lagi nak tanam kat ane kan...