WELCOME 2 EXOTIC BANTAMS BREEDER DOT BLOGSPOT!

ProDUk REbaN saya..

bagi ayam siam, setakat ini saya telah membiakkan baka ayam siam yang memenuhi ciri yang saya kehendaki..oleh itu, baka yang ada adalah bangkok,mathai,pattani,dan ganu asal..namun begitu, banyak hibrid telah dihasilkan untuk memenuhi perkembangan kualiti ayam laga..

bagi ayam serama yang kecil molek, saya berusaha untuk menghasilkan bukan sahaja ayam yang boleh dijadikan ayam tanding malah berusaha untuk menghasilkan baka yang kuat daya tahan terhadap sindrom ayam cacat @lari chasis..baka asal seperti limbat, tok uban dan juga hussin kijang telah dicrossbreed secara teratur dalam menghasilkan baka ayam yang bermutu..

PEJA MEMPUNYAI KEPAKARAN UNTUK MENGEMBALIKAN KECANTIKAN AYAM ANDA. KHIDMAT PEMERIKSAAN KESIHATAN DAN PETUA ADALAH PERCUMA..

peja - 0139429276
Saturday, September 26, 2009

pelapis Bauk..


jenis nie ikut ibu..tapi kaki ijau..rome kurik ikut nenek die..
main ujung asal leh la tapi nie sebagai pelapis je..


tengok kakinya..mainan xmacama ane tapi perut tahan gak..

oleh sebab ibu bauk saya pon dah berumur..saya pon risau gak takut tak dan nak maik baka..jadi saya kacuk ngan kurik untuk dapatkan darah asal..memang perkahwinan sedarah tak digalakkan tapi saya nak amik genetik dominan ayam saya..alang2 kan..memang anak ayam keluaran ni tak sihat dan orang kate takleh wat belaga..saya leh nafikan pendapat ini kerana bukan semua nya,..kalo dah jenis darah tahan..ni dapat la dua ekor anak tine dara..

bukan main payah lagi nak besar nyer..tapi yela jgak sebab bukan nak bela sepluh ekor pon..cukup sebagai pelapis ibu saja..skang saya tengah kacuk ibu bauk ni ngan sisik buruk..time gambar nie diambil anak ayam nie kecik lagi..